Opening expositie

4 juni. Het is een schone dag geweest! En dan heb ik het over afgelopen zaterdag 2 juni, de opening van de zomerexpositie ONDERWEG met schilderijen van cursisten. De wapperende vlag op de kerktoren en de beschilderde kartonnen voeten bij de hoofdingang begeleidden zo’n honderdtwintig belangstellenden vanaf 14.00 uur de Protestantse kerk van Lage Zwaluwe binnen. Daar werden de gasten feestelijk onthaald met koffie/thee, en door exposanten zeer smakelijk zelfgebakken taarten. Want wie met passie het penseel hanteert verstaat ook de kunst van het culinaire. Een zelfgebakken appeltaart met noten, kaneelappeltjes en krokant besuikerde vlechtreepjes, of een schilderij waar je door geraakt wordt…uiteindelijk heeft het allemaal met emotie te maken. Zonder emotie geen leven en leven is een kunst, kijk daar zijn we weer. En daar hadden we de afgelopen zaterdag geen gebrek aan want behalve schilderkunst en culinaire kunst was er ook de kunst van het woord en de muziek. Meidenband STAFFA ( www.staffa.webs.com ) gaf met hun frisse optreden de middag een stevige pop-schwung waar je niet van op je stoel kon blijven zitten. Dik van Beest die de tentoonstelling opende, had het in zijn toespraak over de ervaringen die hij had ondervonden tijdens zijn pelgrimage naar Santiago de Compostella en het gegeven dat wij allen reizigers zijn. ‘Blijf reizen en ontwikkelen’ was zijn devies. Daarna was er volop gelegenheid om onder het genot van een drankje en een knabbeltje de schilderijen te bekijken en elkaar te ontmoeten. De tentoonstelling is tot en met 8 september elke zaterdag van 14.00 – 17.00 uur te bezichtigen. Dertig prachtige vertalingen van het woord: Onderweg. Van harte aanbevolen!