Iconen bijna klaar

13 november 2012

Deze week start de nieuwe cursus: In de verfsporen van je favoriete kunstenaar. We zijn nog niet allemaal klaar met het ‘schrijven’ onze icoon maar we hebben besloten dat we daar geen probleem van maken  want…iconen hebben de tijd dus wij ook. Dat wil zeggen dat we zowel met het nieuwe thema starten als ook rustig de tijd nemen om de icoon af te maken.

Op de foto hiernaast zijn de iconen te zien op het moment dat we het inkarnaat – het gezicht- (het moeilijkste onderdeel van de icoon) nog moesten oplichten. We hebben met ei-tempera op paneel geschilderd. Naast iconen van ‘de moeder Gods’, engelen, Christus, Fransiscus van Assisi, en Maria Magdalena is er ook een icoon van Rhiannon- (een Keltische Godin), een Christus icoon van hout, klei en plexiglas en een icoon van Herman Brood.