EXPOSITIE: Ik sta voor de deur en klop aan…

 

15 april 2013

Ken je dat gevoel, je staat voor de deur en klopt (of belt) aan en héél even voel je zo’n vleug van spanning voordat de deur ook werkelijk opengaat (of dicht blijft). Enkele jaren was ik collectant voor Amnesty International en trok er eens per jaar gewapend met collectebus en frisse tegenzin op uit. Al draag ik de organisatie een warm hart toe, collecteren vind ik echt vreselijk. Maar goed, ik had ja gezegd en vond dat ik er dan ook maar het beste van moest maken. Deze missie voltrok zich onder het avondeten want dan had ik de meeste kans op potentiële gulle gevers. Incalculerend dat de meeste mensen niet erg blij zouden zijn met mijn onverwachte komst – want je zult maar net de aardappelen aan het afgieten zijn of een onwillige peuter spinazie uit een potje laten happen – zette ik mijn vriendelijkste gezicht op, zocht naar de juiste afstand tussen de mogelijk donateur en mij en hoopte dat de deur open zou gaan.


Dát moment tussen aankloppen en opengaan…kun je dat schilderen? En dan hoeft het niet over een letterlijke deur te gaan zoals bij het collecteren.


Op 15 juni om 14.30 uur is in het witte kerkje www.wittekerkjeterheijden.nl de opening van de expositie: Ik sta voor de deur en klop aan met werk van cursisten die de afgelopen weken met veel plezier aan dit thema hebben gewerkt (en natuurlijk op zijn tijd ook geworsteld).


Wees welkom want het zijn prachtige schilderijen geworden met dit thema als uitgangspunt!