Programma 2018

De cursus bestaat uit vier blokken van zes lessen en is te volgen op: dinsdag- en woensdagochtend. Gemiste lessen kunnen bij de andere groep worden ingehaald. Er kan gekozen worden voor een of meerdere blokken. Voor data zie: agenda

Tijd:

De cursussen zijn van 9.30 tot 11.45 uur.

Prijs:

€110,- inclusief materiaal koffie en thee.

 

 

 

 

 

 

Blok 2 : From Russia with Love

Met een knipoog naar de 2e James Bond film uit 1963 gaan we ons in deze cursus laten inspireren door Russische kunst. Deze was eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met religie. Vanaf de 10e eeuw, de bekering van grootvorst Vladimir, tot de 17e eeuw, de tijd van Tsaar Peter de Grote, stond kunst helemaal in dienst van het geloof. Dat leverde prachtige kunstwerken op. Toen Wassily Kandinski in 1911 zijn compositie V exposeerde op de Blauwe Reiter tentoonstelling en hiermee abstractie vol in de spotlights zette, werd hiermee abstracte kunst onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Een wereld van verschil tussen deze uitersten in de kunst of toch niet?

Start: 20 en 21 november 2018

 

Blok 3 : Griekse goden en godinnen

Zelfs na ruim twintig eeuwen christendom zijn de goden van het oude Griekenland en Rome nog allesbehalve vergeten. De ruïnes van de tempels waar ze eens werden vereerd trekken jaarlijks miljoenen toeristen, hun beeltenissen worden beschouwd als kunstwerken van grote waarde en de oude verhalen zijn onverminderd populair. Dankzij kunstenaars werden vanaf de Renaissance, toen de greep van het christendom op het westerse denken minder strak werd, de mythologische verhalen weer herontdekt en gereconstrueerd, en liet en laat men zich er weer opnieuw door inspireren. Zo ook wij in deze cursus.

Materiaal: vrij

Start: 22 en 23 januari 2019