Programma 2018

De cursus bestaat uit vier blokken van zes lessen en is te volgen op: dinsdag- en woensdagochtend. Gemiste lessen kunnen bij de andere groep worden ingehaald. Er kan gekozen worden voor een of meerdere blokken. Voor data zie: agenda

Tijd:

De cursussen zijn van 9.30 tot 11.45 uur.

Prijs:

€110,- inclusief materiaal koffie en thee.

 

 

 

 

 

 

Blok 1 : ‘Kleur!’

Het thema van deze schildercursus is: Kleur! Wat doen kleuren met ons en wat doen wij met kleuren. In deze cursus gaan wij bewust met kleur aan de slag. Welke verschillende kleuren rood, blauw en geel zijn er hoe kun je ze gebruiken. Hoe langer je met kleur bezig bent, des te meer ontdek je de mogelijkheden die je hebt om door het gebruik van bepaalde kleuren meer uit te drukken dan alleen de voorstelling die je maakt.

Materiaal: o.a. pigmenten en arabische gom

Start: 25 en 26 september 2018

 

Blok 2 : From Russia with Love

Met een knipoog naar de 2e James Bond film uit 1963 gaan we ons in deze cursus laten inspireren door Russische kunst. Deze was eeuwenlang onlosmakelijk verbonden met religie. Vanaf de 10e eeuw, de bekering van grootvorst Vladimir, tot de 17e eeuw, de tijd van Tsaar Peter de Grote, stond kunst helemaal in dienst van het geloof. Dat leverde prachtige kunstwerken op. Toen Wassily Kandinski in 1911 zijn compositie V exposeerde op de Blauwe Reiter tentoonstelling en hiermee abstractie vol in de spotlights zette, werd hiermee abstracte kunst onder de aandacht van een groot publiek gebracht. Een wereld van verschil tussen deze uitersten in de kunst of toch niet?

 

Start: 20 en 21 november 2018